Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σαββατοκύριακο στη Λάρισα


Αυτό το Σαββατοκύριακο κάναμε εξόρμηση στη Λάρισα μετά από πολύ καιρό. Φτάσαμε το βράδυ της Παρασκευής κι έτσι είχαμε όλο το χρόνο μπροστά μας να κάνουμε όλα αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Το Σάββατο το πρωί μετά από μια μικρή βόλτα και τα απαραίτητα ψώνια στη λαική αγορά της Λάρισας, κατευθυνθήκαμε προς την αγορά.


Επείδή έψαχνα χάντρες για κάποια κολιέ που έφτιαχνα, κυρίως επισκεφτήκαμε τα χαντράδικα της οδού Πατρόκλου, αλλά είδαμε και πάρα πολλές βιτρίνες. Το μεσημεράκι αποφασίσαμε να πάμε για τσιπουράκι στον Μπαρμπα-Γιώργο στο φρούριο.

Με κάθε μπουκαλάκι τσίπουρο έφερνε και δύο μεζεδάκια, από γαυράκια, ρέγγα και ψητό ψάρι με πατάτες μέχρι γαρίδες κοκκινιστές και σουπιές με χόρτα. Αφού τα ήπιαμε και ήρθαμε σε ευφορία, είπαμε να συνεχίσουμε για ένα καφεδάκι στο "Κλίμαξ".



Στη συνέχεια είχαμε ανάγκη από ξεκούραση και πήγαμε για ύπνο γιατί το βράδυ είχαμε πάρει εισιτήρια για τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.




 Η συναυλία ήταν απλά υπέροχη και για καλό σκοπό (για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα "Ελευθερία"). Απολαύσαμε ωραίες μουσικές και λόγια. Ανάμεσα στα άλλα, τραγούδησαν και τον "Αποσπερίτη", "Κάτω από το μαξιλάρι", "Τα παξιμάδια", "Ομίχλη" και το πολύ αγαπημένο μου "Τρία ρουμπαγιάτ". Πολύ όμορφα έκλεισε η μέρα...

Την Κυριακή το πρωί ξυπνήσαμε με διάθεση να απολαύσουμε τη φύση. Κι έτσι επιλέξαμε για καφεδάκι το αναψυκτήριο στο Κηποθέατρο.


Μετά τα καφεδάκια και τα τσαγάκια μας, επιστροφή στο σπίτι για σπιτικό φαγητό, ξεκούραση και μετά πάλι πίσω στην Αθήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου