Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Halloween party

Η γιορτή του Halloween είχε πάντα κάτι που με συνάρπαζε...Κι έτσι φέτος οργανώσαμε για δεύτερη φορά πάρτυ για να γιορτάσουμε το Halloween... όχι δεν έχουμε κάποια σχέση με Αμερική (εκτός από τον αδερφό της γιαγιάς που μετανάστευσε εκεί πριν από πολλά χρόνια...) απλά μας αρέσει η ιδέα αυτής της γιορτής και θεωρώ ότι το όλο κόνσεπτ ταιριάζει καλύτερα στο φθινόπωρο σε σχέση με τις δικές μας αποκριές (τις οποίες τις γιορτάζουμε εξίσου βέβαια...). Ας επανέλθω..παρόλο που ήταν το δεύτερο πάρτυ, η προετοιμασία ήταν πολύ πιο μεγάλη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο και πιο οργανωμένο από το πρώτο. Σκεφτήκαμε να το συνδυάσουμε και με ένα παιχνίδι μυστηρίου στο οποίο θα συμμετείχαν όλοι οι καλεσμένοι, προσπαθώντας να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Σε επόμενο ποστ θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες για αυτό και θα προσπαθήσω να ανεβάσω και το υλικό του παιχνιδιού (ρόλους κ.τ.λ)




Το μενού των φαγητών ήταν βέβαια ανάλογο του ύφους του πάρτυ. Άκρως αηδιαστικά και ανατριχιαστικά...Ζαρωμένες πατατούλες, λουκανικάκια μούμιες, δάχτυλα μάγισσας, στάχτη από τριμμένα μπισκότα oreo και άχνη ζάχαρη, μάτια από μοτσαρελίνι ακαι ελιές, σάλτσα από βατραχοπόδαρα (γουακαμόλε), πλατώ με μαύρα και πορτοκαλί τυριά, διάφορα λεπτοκομμένα αλλαντικά, γλυκά φαντασματάκια (με σοκολάτα, καρύδα και φυστικοβούτυρο), αίμα βασιλικού βρυκόλακα (σανγκρία) και διάφορα άλλα.
Επίσης ανάλογος ήταν και ο στολισμός με τη σκούπα της μάγισσσας μαζί με φθινοπωρινά φύλλα, ιστός αράχνης απαραιτήτως (που ακόμα τον βρίσκω σε διάφορα σημεία στο σπίτι), χάρτινος σκελετός, πλαστικά μάτια, αράχνες, κονφετί και φυσικά σκαλιστές κολοκύθες με κεράκια! Σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας είναι ο χαμηλός φωτισμός, τα κεράκια και η ανάλογη μουσική με ανατριχιαστικούς ήχους και διάφορα soundtrack από ταινίες.
 Τα φαγητά ήταν σε μορφή finger food για να τρωγονται εύκολα, και τα είχαμε στολίσει από την αρχή, ώστε όποιος ήθελε να μπορούσε να φάει χωρίς να γίνει μεγάλη ακαταστασία και να μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι με μια καλή ροή.








Τώρα είστε σίγουρα έτοιμοι για να διοργανώσετε το δικό σας halloween party! Καλή επιτυχία!




1 σχόλιο:

  1. Καλορίζικο. Έμεινα κατάπληκτη με τις χειροποίητες, φρικιαστικές ... δημιουργίες σου απ΄tο Hallowneen party εντελώς πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Καλή συνέχεια.
    Καταπληκτικά τα φαγώσιμα, τα τρως και σε τρώνε... Ειδικά το μυαλό άστο, δεν υπάρχει!!
    Σας κερνάω ένα δαχτυλάκι γριτσανιστό! Οοοου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή