Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Βραδιά ερευνητή 2012

Την Παρασκευή παρευρέθηκα στη Βραδιά Ερευνητή που συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Αν και στην αρχή φοβήθηκα ότι θα βαρεθώ, τελικά η βραδιά αποδείχτηκε πολύ ενδιαφέρουσα και κύλησε πολύ ευχάριστα. Στο χώρο του ΕΙΕ πραγματοποιούνταν διάφορες παράλληλες δραστηριότητες, όπως διάφορα πειράματα φυσικής και χημείας, το παιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει Ερευνητής", επιδείξεις από ερευνητές και διαδραστικά συστήματα. Παράλληλα παρουσιάστηκε η παράσταση επιστημονικού θεάτρου, "Η επιστήμη του CSI", αλλά και debate μεταξύ επιστημόνων για την κατεύθυνση της έρευνας μέχρι το 2050. Στο debate, 5 ερευνητές μέσα από μια σύντομη παρουσίαση "διεκδικούσαν" την ψήφο του κοινού για το πιο πολλά υποσχόμενο αντικείμενο, μεταξύ  ενέργειας, ιατρικής, ρομποτικής, νανοτεχνολογίας και τροφίμων. Η βραδιά έκλεισε με παρατήρηση του ουρανού της Αττικής μέσω τηλεσκοπίου και πάρτυ με κλασικό και ροκ μουσικό πρόγραμμα.



Στον εξωτερικό χώρο του ΕΙΕ, μοίραζαν στο κοινό παγωτό το οποίο είχαν παρασκευάσει με τη βοήθεια του υγρού αζώτου. Και τότε μου ήρθε στο μυαλό τό πόσο πολύ έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητά μας η επιστήμη  και η τεχνολογία, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε τις περισσότερες φορές. Μου θύμισε το παγωτό στο "Cold Stone" στη Νέα Υόρκη, που το ετοιμάζουν μπροστά σου πάνω σε μια πλάκα από γρανίτη που ψύχεται.


Εντυπωσιακό ήταν και το βραβευμένο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο της φοιτητικής ομάδας Αristotle Racing Team του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, αλλά και η παρουσίαση του Καθ. Θ. Κωνσταντόπουλου σχετικά με τα ηλιακά καύσιμα και πώς οι χώρες του νότου μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον τομέα της ενέργειας του αύριο.


Από τις ωραίες στιγμές της βραδιάς ήταν η προβολή της ταινίας "The PhD movie", όπου διακωμωδεί τις καταστάσεις που βιώνουν δύο διδακτορικοί φοιτητές στην Αμερική, κι εκεί διαπιστώνεις ότι τελικά κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται από κουλτούρα ή γεωγραφική θέση, είναι απλά παντού τα ίδια.

 Αυτό τελικά που κρατάω από τη βραδιά είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από τις ερωτήσεις του κοινού και τις απαντήσεις των ερευνητών στο debate. Είναι γεγονός ότι η έρευνα ωθεί την επιστήμη και την τεχνολογία να εξελίσσονται διαρκώς και ταχύτατα. Αυτό έχει αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή μιας και επηρεάζει τομείς όπως η ιατρική, η τεχνολογία τροφίμων, η ενέργεια κ.α. Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να μας τρομάζει αρκεί να την αντιμετωπίζουμε με σύνεση. Αν αφήσουμε το Εγώ και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε σαν Εμείς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας προς όφελός μας και προς το καλό όλης της ανθρωπότητας. Φαίνεται πολύ απλό, αλλά αλήθεια πόσοι από εμάς το κάνουμε.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μου αρέσει σήμερα

Επιτέλους τα Fridays επανέφεραν την chopped salad.

Nachos με κιμά, φασόλια και τυρί από τα Fridays.

 Κουκουβάγιες παντού, όπως και στο πουλοβεράκι μου.


Χειροποίητα κομπολόγια με χάντρες από ένα κολιέ μου.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Χρώμα από καρπούζι

Bραχιόλια και μανώ από τα H&M.

 Φόρεμα καρπουζί από τα H&M και μαύρο χρυσό κολιέ από τα Tally Weijl.

 Παπούτσια από μαύρο λουστρίνι Kaperneka και χρυσό τσαντάκι Fullah Sugah by Skondras.

Κίτρινο φθινόπωρο

 "Κίτρινο τ'απόβραδο, κίτρινη ησυχία, μες στη μνήμη ακούγεται κίτρινη ρομβία"

Ο κίτρινος ήλιος του απομεσήμερου περνώντας από την Αττική οδό.

Κίτρινο μανικιούρ για λίγο ακόμη.

 Κίτρινο, μπλε και μωβ χειροποίητο κολιέ που ταιριάζει τέλεια με μπλε-άσπρο ριγέ μπλουζάκι.

 Μπομπονιέρες και ζαχαρωτά από τη βάπτιση μιας κουκλίτσας, σε κίτρινες αποχρώσεις με θέμα το λεμόνι.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μου αρέσει σήμερα

 Τα πρώτα φθινοπωρινά μου μανω από τα H&M

 Η χρωματιστή συλλογή μου από κλωστές DMC, από το παλιό μαγαζί της γιαγιάς και του παππού.

 Το χειροποίητο μαξιλαράκι babushka που αγόρασα το καλοκαίρι από το Botek στο Μόλυβο.

Το αφρόλουτρο με γεύση καρύδα-λαιμ. Αν και ο καιρός αρχίζει να κρυώνει μια πινελιά καρύδας φέρνει λίγη ζεστασιά από το καλοκαίρι.

Σάντουιτς με greek dressing

 


Έφτιαξα σαντουιτσακια χτες κι ειπα να τα κανω λίγο διαφορετικά. Πήρα ψωμάκια απο το φούρνο, τα άνοιξα στη μέση, τα άλειψα με βούτυρο, πρόσθεσα λίγη σάλτσα πέστο ή/και τυροκαυτερή, γαλοπούλα και τυρί. Εκτός όμως από τα κλασικά υλικά που έβαλα μέσα, έφτιαξα και ένα ελληνικό ντρέσινγκ. Ανακάτεψα σε ένα μπωλ μισό κουτάλακι αλατι, πιπέρι, ρίγανη, παπρικα, μπούκοβο και ένα μείγμα ξερών μύρωδικών που είχα, και πρόσθεσα 1 κουταλιά ξύδι (βασικό συστατικό!) και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Με το μείγμα αυτο ράντισα τα ψωμακια και το αποτέλεσμα ήταν απλά πεντανόστιμο. 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μου αρέσει σήμερα

 Το κινέζικο caramel chicken  με ρύζι που έφαγα χτες.

 Ο κατακόκκινος ήλιος φεύγοντας το απόγευμα από τη δουλειά.

Το μεγάλο άσπρο-μπλε-φούξια βραχιόλι μου.

Ο κότσος μου που από τη μια πλευρά ξεκινάει ως γαλλική κοτσίδα.

Συνδυασμοί του μπλε στα ρούχα.

Τα προιόντα μπάνιου που ανακάλυψα στο mini market (τρύπα) του χωριού μου το καλοκαίρι. Αύριο λέω να ανακαλύψω την Κίνα.

Νους υγιής

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μέχρι σήμερα θα με χαρακτήριζες αγύμναστη. Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας της έλλειψης αθλητικής παιδείας και του ότι δε μου άρεσε ποτέ η ιδέα του γυμναστηρίου (αν και το είχα δοκιμάσει κάποιες φορές) άφηνα τον καιρό να περνάει. Είχα καταλήξει ότι ήθελα να ξεκινήσω κάποια ομαδική δραστηριότητα που είναι ο καλύτερος και πιο διασκεδαστικός τρόπος να αθληθείς. Αλλά λίγο η μεγάλη πόλη, λίγο το καθιστικό επάγγελμα, πάντα το ανέβαλα και πάντα έμενε ως σκέψη. Μέχρι που κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις και ότι αυτός ο τρόπος ζωής επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σου και πρωτίστως την υγεία σου. Έτσι σιγά σιγά άρχισα να ανακαλύπτω ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι να γυμνάστεις που και διασκεδαστικοί μπορεί να είναι και να μην κοστίζουν πανάκριβα. Η ιδέα του γυμναστηρίου συνεχίζει να μη μου αρέσει πάντως.



Μέσα από τη μικρή μου εμπειρία κατάλαβα ότι δεν πρέπει να είσαι προκατειλημμένος για κανενός είδους άσκηση και ότι όλοι μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, χωρίς να αισθάνονται ότι κάνουν αγγαρεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά περιοδικά που περιλαμβάνουν και κάποιο dvd με διάφορα είδη γυμναστικής. Είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος να δοκιμάσεις διάφορα είδη άσκησης (για το σπίτι) και να δεις τι σου ταιριάζει αλλά και να γυμναστείς. Ένα τέτοιο dvd είχα πάρει κι εγώ κάποια στιγμή που είχε πρόγραμμα για αεροβική γυμναστική στην παραλία, και όχι μόνο το έχω ευχαριστηθεί αλλά το έχω μοιραστεί και με όλους τους γνωστούς μου.



Μια άλλη πολύ ωραία ιδέα είναι το κανάλι Body in Balance που σίγουρα όλοι το έχουν στην τηλεόραση. Το συγκεκριμένο κανάλι από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ παρουσιάζει διάφορα προγράμματα γυμναστικής και υγιεινής ζωής, από yoga μέχρι χορό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα στρώμα και έχεις τον πιο εύκολο τρόπο να γυμναστείς μέσα στο σπίτι σου. Το Body in Balance έχει και web κανάλι σε περίπτωση που δεν πιάνει στην τηλεόραση.

Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να γυμναστείς είναι το παιχνίδι. Για όσους έχουν κάποια παιχνιδομηχανή σπίτι τους ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάω. Τώρα με το Xbox Kinect και το Wii έχουν βγει άπειρα παιχνίδια που μπορούν να σε γυμνάσουν παίζοντας. Έχω κολλήσει με δύο παιχνίδια στο Kinect, με το Dance Central (χορού) και το Get Fit With Mel B (γυμναστικής). Κάποια στιγμή θα ήθελα να δοκιμάσω και το YourShape Fitness Evolved.



Υπάρχει βέβαια και ο πολύ απλός και εύκολος τρόπος, αν έχεις κάποιο πάρκο κοντά στο σπίτι σου, το τρέξιμο ή το περπάτημα. Το τρέξιμο δε μου άρεσε πάντα άλλά τον τελευταιο καιρό το έχω αγαπήσει. Και το καλύτερο είναι ότι ανακάλυψα πως υπάρχουν αμέτρητες διοργανώσεις για να το εξασκήσεις. Μέσα στο 2012 ξεκίνησαν να διεξάγονται στην Αθήνα τα Adidas Open Run, και μάλιστα η τέταρτη συνάντηση είναι σήμερα στο Πάρκο Τρίτση. Είναι δωρεάν και περιλαμβάνει διαδρομές των 5 και των 10 χιλιομέτρων. Επίσης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Άλμα Ζωής διοργανώνεται την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το Greece Race for the Cure στα 5 χμ και περίπατος στα 2 χμ στο κέντρο της Αθήνας. Η εγγραφή κοστίζει 5 ευρώ, ο κάθε συμμετέχων παραλαμβάνει μπλουζάκι και καπελάκι, ενώ τα χρήματα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Και για τους πιο μυημένους πλησιάζει και ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών όπου εκτός από το μαραθώνιο υπάρχουν και διαδρομές των 5 και 10 χμ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Bird Inspiration


Χειροποίητη φοντανιέρα από πηλό, από μαγαζί με κεραμεικά στην Αγιάσο στη Μυτιλήνη.


 Το διακοσμητικό που είχα αγοράσει για τη λαμπάδα μου, τώρα στο βάζο του σαλονιού.


Διακοσμητικό κλουβί με πουλί στο κολιέ μου.


Bird inspiration από τα Zara Home.


Το φόρεμά μου από τα Zara.


Το δαχτυλίδι μου από τα H&M.

Το πρώτο φθινοπωρινό μου πουλοβεράκι από τα παιδικά του H&M.

Και τέλος το αγαπημένο μου σετ τσαγιού.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Hometown


Είχαμε να πάμε στο Αίγιο τουλάχιστον τέσσερις μήνες.  Κι αυτό το Σαββατοκύριακο, έμοιαζε το ιδανικό για να το αποφασίσουμε. Τελείωσαν οι διακοπές, δεν είχαμε γάμους, δεν είχαμε δουλειές. Κι έτσι την Παρασκευή το απόγευμα αναχωρήσαμε από Αθήνα για Αίγιο. Δεν είχαμε υπολογίσει βέβαια τον καιρό. Σε όλη τη διαδρομή οι αστραπές φώτιζαν τον ουρανό και οι βροντές ενίσχυαν την τρομακτική ατμόσφαιρα. Βροχή ούτε στάλα στο δρόμο. Μόλις αρχίσαμε όμως να πλησιάζουμε στον προορισμό μας, άνοιξαν οι ουρανοί, κάτι που συνεχίστηκε όλο το βράδυ και όλη τη μέρα του Σαββάτου. Αυτό βέβαια δε χάλασε τα σχέδια μας, τα οποία τα ακολουθήσαμε παρόλη την υγρασία και τη συνεχόμενη νεροποντή.



Την Παρασκευή το βράδυ μας περίμεναν οι γονείς με το τραπέζι στρωμένο με πέντε (τουλάχιστον) διαφορετικά φαγητά. Ακολούθησαν φρούτα, συζητήσεις, γέλια και βέβαια η απαραίτητη ξεκούραση. Το Σάββατο το πρωί μετά από ένα πλήρες πρωινό κατηφορίσαμε προς το κέντρο του Αιγίου για καφεδάκι. Προσπεράσαμε τος πολύβουες καφετέριες της Μητροπόλεως και στρίψαμε δεξιά στη Μελετοπούλων. Εκεί, καταλήξαμε στο Tribecca. Καθίσαμε δίπλα ακριβώς στο παράθυρο για να απολαμβάνουμε τους ήχους της βροχής και τις μυρωδιές της.





Με την επιστροφή στο σπίτι ανακαλύψαμε ότι μας περίμεναν άλλα τόσα φαγητά, διαφορετικά από τα χτεσινά. Η μαμά βάλθηκε να μας ετοιμάσει όλα τα αγαπημένα μας, από κεφτέδες μέχρι γιαπράκια και κτάλα. Το απόγευμα κύλησε με ξεκούραση και ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, κάτι που όλοι χρειαζόμασταν.


Άλλωστε το βράδυ είχαμε κανονίσει να πάμε για φαγητό στα Ζαχλωρίτικα οικογενειακώς. Η ψησταριά-καφενείο που πήγαμε επιβεβαίωσε κάτι που ήξερα καιρό. Ότι τα πολυδιαφημισμένα δεν είναι πάντα τα καλύτερα. Ήταν ένα μαγαζί που δεν το έπιανε το μάτι σου, δεν είχε καν όνομα, κι όμως μείναμε όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την ποιότητα όσο και από τις τιμές. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα σουβλάκια, αλλά πολύ θετική εντύπωση μας έκανε και η σπιτική χωριάτικη σαλάτα. Προσοχή στο τζατζίκι, είναι για μερακλήδες.



Η Κυριακή κύλησε κι αυτή ήρεμα ξεκινώντας πάντα με ένα πλουσιοπάροχο σπιτικό πρωινό. Ακολούθησαν πρωινές εφημερίδες και καφεδάκι στο Τουριστικό στο λιμάνι. Η θέα απλά μαγευτική. Το μεσημεράκι Διγελιώτικα, δίπλα στο κύμα, στην ταβέρνα του Μαγκλάρα για ουζάκι και μεζεδάκια.


Μετά από ένα τόσο γεμάτο Σαββατοκύριακο με υπέροχες γεύσεις, μυρωδιές και εικόνες πήραμε το δρόμο του γυρισμού με την υπόσχεση να ξαναγυρίσουμε σύντομα. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη όλες τις εποχές τελικά.

Shine


Δαχτυλίδι με πουλάκια H&M.


Χειροποίητο κολιέ με αλυσίδα και χάντρες. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ.



Εσάρπα από τα Accessorize σε χρυσές αποχρώσεις, δαχτυλίδι Folli Follie και λαμπερό μανικιούρ.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κόκκινες πινελιές


Chocolate fudge cake από το Cake στο Χαλάνδρι. Η απόλυτη σοκολατένια λιχουδιά.


Radiant 135 Bloody Mary, Bourjois Sweet Kiss 76 Rouge Fashion και μολύβι Radiant 10 Cherry.


Το άσπρο-κόκκινο-μπλε ναυτικό μου μανικιούρ!


Θάμνος στο δρόμο προς τη δουλειά μου με κόκκινα και κίτρινα λουλούδια.


 Η υπέρτατη πάβλοβα με τριπλή φράουλα.


Μια κατακόκκινη πασχαλίτσα στο μπαλκόνι μας.